12 Ocak 2020 Pazar

A Cinderella Story: Christmas Wish film yorumu

Yine bir noel filmiyle devam... Dün akşam izledim bu filmi, boş boş oturmaktansa izlemiş olduğum için memnunum. Geceme ışık kattı ancak daha çok genç yetişkinlere hitap eden bir film. Modern bir Sindirella hikayesi, adından da anlaşılabileceği gibi...


Hemen konusuna geçeyim: Gerçek bir Noel mucizesine ihtiyacı olan Catherine Emerson, büyük hayalleri olan bir söz yazarı ve şarkıcıdır. Ancak düşünmesi gereken çok daha büyük problemleri olan Emerson, kötü üvey annesi ve bencil kız kardeşleri tarafından adeta işkence görmekte ve köle yerine konulmaktadır. Bazen moral bozucu olabilen bir işte çalışan ancak çocuklara şarkı söyleyip eğlendiren sanatçımızın moralini düzelten tek şey ise çalıştığı yerde Noel Baba olarak görev yapan yakışıklı Nick'tir. Çalıştığı yerin balosuna davet edildikten sonra ise üvey annesi ve kız kardeşleri onu durdurmak için ellerinden geleni yapacaklardır. 


İzlerken Kat'in üvey annesine ve kardeşlerine olan sabrına ve iyi niyetine inanamıyorsunuz tıpkı masaldaki Külkedisi'ninki gibi... İki aşığın birbirlerini önceden tanıması ve kavuşmalarının çok da zor olmaması filmin değişik öğelerinden ayrıca Noel öncesi ve Noel partisinde yapılan gösteriler ve kostümler çok sevimli. 

8 yorum:

  1. Noel konulu filmleri hep sevmişimdir. Amerikan sinemasının sihri de burada. Mutlu sonla biten filmlerle sinemadan çıkan insanları mutlu ediyorlar ve hayata dair umutlarını güçlendiriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet umutsuz durumda olan kız filmin sonunda başarı elde etmiş, desteklenen, önü açık ve mutlu oldu. Umutları yeşertiyor bu filmler dediğiniz gibi :)

      Sil
  2. Güzel bir film, ben de vaktim olunca izleyecegim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok sevimli bir filme benziyor mutlaka izleyeceğim, teşekkürler öneri için :)

    YanıtlaSil
  4. Bu tarz filmler insana kendini iyi hissettiriyor. Tam battaniye altına kıvrılıp sıcak çikolata içerken izlemelik bir film gibi :-)

    YanıtlaSil