8 Ocak 2020 Çarşamba

2020 de zengin olmak istiyorsanız yapmanız gereken 5 yaşam stili değişikliği

Elbette ki en önemlisi manevi zenginlik ancak bu 'Cnbc Make It' makalesi belki bazılarınızın işine yarar. Ben tasarruf edecek kadar çok kazanıncaya kadar faydalanamayacağım gibi görünüyor. 2020 hedeflerimi yazarken aklıma gelen bir madde dahi değil para ama kim daha fazla istemez ki? Öyleyse makaleye geçelim...

2020 de daha fazla servet inşa etmek istiyorsanız ki para kolayca ele geçmeyecek, muhtemelen hedeflerinize ulaşmak için bazı değişiklikler yapmanız gerekecek. İşte milyonerlerin bugün bulundukları yere ulaşmalarına yardımcı olan beş yaşam tarzı değişikliği. Onlar için geçerli olduysa sizin için de geçerli olabilir.


İki veya daha fazla gelir elde edin

En zengin insanlar kazanmaya odaklanır ve genellikle tek bir gelir kaynağından memnun değildirler.Yazar Thomas C. Corley, zenginler “tek bir gelir kaynağına güvenmiyor” diye yazıyor “Alışkanlıklarınızı Değiştirin, Hayatınızı Değiştirin”. % 65'inin ilk milyon dolarlarını yapmadan önce oluşturdukları en az üç gelir akışı vardı, ”diyor Corley, gayrimenkul kiralama, yan iş veya yarı zamanlı iş gibi.


Eve iki maaş çeki getirmeye başladığınızda Jay Leno’nun stratejisini deneyin: İki gelirden daha büyük olanı biriktirin ve diğeriyle yaşayın. Bu, tasarruf edebileceğiniz ve yatırım yapabileceğiniz daha fazla sağlamakla kalmaz, aynı zamanda geliriniz arttıkça harcamalarınızı artırdığınız para bolluğu yaşam tarzını önlemeye yardımcı olur.

Yatırım yapmak için tasarruf edin

Kendi çabasıyla milyoner olan Grant Cardone, ‘Yatırım yaparak süper zengin olacaksınız’ diyor. ‘Tasarruf etmenin tek nedeni bir gün yatırım yapmaktır’. Aslında maaşınızın miktarından çok ne kadar tasarruf ettiğiniz önemli. Eve giren gelirin %20’sini tasarruf etmelisiniz. Zenginlik kazandığınız para ile değil, zamanla nasıl tasarruf ettiğiniz ve yatırım yaptığınız ile ilgili.

Tasarrufunuzu otomatikleştirin

Paranızı yatırmaya karar verdikten sonra, zaman içinde ona sadık kalmanın en kolay yolu süreci otomatik hale getirmektir. Maaş çekinizdeki parayı görmeden önce her ay tasarruf veya yatırım hesaplarınıza gönderilmesi için düzenli bir transfer oluşturun.

Diyelim ki 2020 hedeflerinizden biri acil bir fona 2.000 $ koymak. Bu hedefe ulaşmak için yıl boyunca maaş çeki başına ne kadar tasarruf etmeniz gerektiğini hesaplayarak başlayın. Ardından, her ödeme aldığınızda bu tutarı çek hesabınızdan tasarruflarınıza taşımak için otomatik bir transfer ayarlayın.

Başarılı insanlarla ilişki kurun

İçinde bulunduğunuz topluluk önemlidir. Kendi çabasıyla milyoner olan yazar Steve Siebold, ‘Net para gelirinizi bile etkileyebilir’ diyor. “Çoğu durumda net para geliriniz en yakın arkadaşlarınızın seviyesini yansıtır. … Beraber olduğumuz insanlar gibi oluyoruz ve bu yüzden kazananlar kazanana çekiliyor. ”

Benden not: Geliri düşük arkadaşlarınızı satmayın :D Arkadaş ağınızı genişletin :)

Ağınızda motivasyonu yüksek kişiler yoksa, aynı kariyer hedefleri veya kişisel ilgi alanlarınızı paylaşan insanlar ile aynı gruplara katılmanız öneriliyor.

Büyük düşünün

Beklentilerinizi son derece yüksek tutarsanız ve herhangi bir zorluğa hazırsanız, doğru yoldasınız demektir. Ve para hedefleri koymayı veya bu yaşam tarzı değişikliklerini uygulamayı ertelemeyin - eğer servet inşa etmek istiyorsanız, bugünden başlayın, diyor Sethi: “Zengin olmanın en önemli faktörü başlamak, odadaki en zeki kişi olmak değil .”

10 yorum:

  1. :)))) Yanı dünyanin şu anki ekonomik koşullarına bakarak bunları yaparak zengin olmak.pek mümkün değil sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyadaki çoğunluğu bilmem ama benim için mümkün değil :D

      Sil
  2. Azla yetinmek bu ülkenin kaderi. Ama kadere de küsmemek lazım. Son cümlende dediğin gibi yine de "bir yerden başlamak" fena olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu yazıyı biraz da o yüzden yazdım, fikir versin diye. Hep biriktirmek istiyoruz ama nasıl yapmamız gerektiğini bilmiyoruz

      Sil
  3. Tüyolar için teşekkürler. Minimalist yaşamı benimsemekte birikimi desteklemekte. Yeni bloğumu ziyaret ettiniz mi? https://ispanyolcafilmler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Benim 2020'de zengin olmak için planım milli piyango biletinin bana çıkmasıydı ama olmadı. 2021'ye kaldı hayaller :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli piyangonun çıkacağına dair ümitlerimi çoktan yitirmiştim ben zaten :)

      Sil
  5. Para biriktirmek en güzeli, her ay belli bir bütçe ayırmalı ve ona dokunmamalı :) Şu anki ekonomik gidişatımıza bakarsak zengin olmak hayal bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, keşke ben de gelirimin yüzde yirmisini biriktirebilsem...

      Sil