8 Aralık 2016 Perşembe

Sagalasos Antik Kenti

Burdur gezimin en can alıcı kısmına geldik, inanılmaz güzellikteki Sagalasos Antik Kenti. Bu arada Burdur'u bir turla gezdim ben. Kentin tarihi Büyük İskender'in burayı fethiyle başlamış, üstelik şehrin karşısındaki tepe İskender Tepesi olarak adlandırılmış. Ama bizim rehbere göre Büyük İskender buraya hiç gelmemişti, anlayın turun seviyesini. Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi burayı gezikten sonra Burdur Müzesi'ne gittik. Program şöyleydi: Bucak (kahvaltı), Sagalasos, Ağlasun (öğle yemeği), Burdur şehir merkezi ve müze, Burdur Gölü.

Burdur çevresi toprakları bembeyaz görünür. Sebebi tahmin ettiğim üzere kiraçtaşıymış. Bu kentin gelir kaynaklarının başında çömlekçilik geliyor. Müzede de çok sayıda çanak çömlek gördük. Bunları da yazısıyla birlikte yayınlamayı düşünüyorum daha sonra.

Şimdi şehrin güzelliğini izleyin, günümüze kadar fazla bozulmadan korunarak gelmiş en güzel antik kentlerden biri bence.





Dyonisos ve Satyr M.S. 160-180

1 yorum:

  1. Aida bardak, Ajda bardak diye geçen çay bardağından biraz daha büyükçe bir çay bardağı. Aslında hepimiz çok kullanıyoruz :) Sevgiler

    YanıtlaSil