30 Ekim 2016 Pazar

Başınıza gelen kötü olaylar

Başınıza gelen kötü olayların azlığı değil, kötü olaylarla başa çıkma beceriniz sizi büyük yapar. İnsan aştığı engeller kadar büyüktür. Eğer sizi durduracak bir engelle karşılaşmışsanız, bir duvara çarpmışanız, ne kadar erken toparlanırsanız ve hayata kaldığınız yerden devam ederseniz o kadar kardasınız. Hayata küskün kalmayın! Bu sadece zaman kaybıdır ve hayata geç kalırsınız.



Kimse mükemmel değil. Sözlerinizin, davranışlarınızın, tepkilerinizin mükemmel olmasını beklemeyin. İdealleştirdiğiniz insanlar da benzer hataları yapar. Hata yapmanız birşeyler yapmak için çabaladığınızı gösterir, gerekli bile denebilir. 

Bir insan ne istediğini ne kadar net bilirse o kadar net kararlar alabilir. Hedefleriniz ne kadar net olursa, başınıza gelen kötü olaylardan o kadar az etkilenir, çabuk toparlanırsınız. Kararlarınızı alırken kalbinizi dinlemeyi unutmayın. Yürüdüğünüz yolun kalbi olmalı, kalbi olmayan yolu terk edin. 

Son olarak ilham verici bir söz: "İnsan zihni yeni bir fikre uzandığında bir daha eski boyutlarına dönmez." Oliver Holmes

Mutlu bir pazar günü olsun 🙏❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder