14 Ekim 2016 Cuma

Başarı Başınıza Gelebilecek En Güzel Şeydir

Bu gidişle Mümin Sekman'ın Herşey Seninle Başlar Kitabı'nın büyük bir kısmını burada okuyabileceksiniz :) Altını çizdiğim o kadar çok yer var ki, nereden başlayıp neleri aktarayım diye seçmekte zorlanıyorum. Her bölüm bittiğinde yazmak istediğim bir sürü şey birikiyor. Konuların düzgün ifadesi ve hedefi 12'den vurması bunun en önemli sebeplerinden. Sıkmadan can alıcı yerleri yazmak için kimi zaman cümle cümle gideceğim, kimi zaman da daha uzun olarak yazacağım. Rahatlayın, arkanıza yaslanın, kahvenizi yudumlarken başlayın okumaya...

Resim: http://felsefecim.com/basarisozler.html

Ne kadar başarılı olursanız, o kadar özgür olursunuz
Başarının getirdiği en büyük armağanlardan birisi de kişisel özgürlüktür. Sevmediği insanlara katlanmak zorunda kalmamak da bu özgürlüğe dahildir. Başarı başarıyı çeker. Zor ve önemli olan ilk başarıdır.

Kötü insanlardan intikam almanın en güçlü ve en zekice yolu başarılı olmaktır. Çoğumuz başarılı olmak için acı çekmiyoruz, acı çektiğimiz için başarılı oluyoruz. Her başarılı insanın içinde, dışarıdan görülmeyen bazı yaralar vardır. En görkemli başarılar, yüreği yaralı insanlardan çıkar. "Her büyük başarı, yanan bir yüreğin hikayesidir."

Başarının sadece kendimize faydası yoktur. Başarı, insanlara yardım imkanı da verir. Sizde olmayanı başkasına veremezsiniz.

Doğa yasasısıdır; daima yüzünüzü döndüğünüz yönde ilerlersiniz!

Zirvelerin tanrısı, huzur değil hareket, saadet değil görkem, samimiyet değil profesyonellik ister. 

Başarı, çok ve sık gülmek; çocukların sevgisini ve akıllı insanların saygısını kazanmak; içtenlikli eleştirilerin kıymetini anlamak ve kötü arkadaşların yoldan çıkarma girişimlerine dayanabilmek; güzeli anlamak; başkalarında en iyiyi bulmak; sağlıklı bir çocukla, güzel bir bahçe ya da saygın bir sosyal durumla biraz daha iyi bir dünya bırakabilmek; hatta bir tek kişi bile olsa, birilerinin siz yaşadığınız için daha rahat nefes aldığını bilmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder