15 Nisan 2021 Perşembe

Beyefendi - E. L. James kitap yorumu

Merhabalar, artık mezun oldum. İşim gücüm kitap okumak :)) Aslında tezimden iki yayın çıkartacağım ama vaktim var. O yüzden kitaplar kalın da olsa, şaşırtıcı hızda bitiyor. 


E. L. James'i Facebook'tan takibe aldım kitap biter bitmez. Aynı zamanda Gri'nin elli tonu serisinin yazarı olduğundan bahsetmiştim daha önce. Hikaye biraz Türk filmi gibi; zengin oğlan, fakir kız arasında her şeye rağmen gelişen büyük aşk... 

Biraz daha açayım: Alessia ülkesi Arnavutluk'tan İngiltere'ye kaçak olarak gelir çünkü ailesinden kaçmak istemektedir. Para kazanması gerektiği için temizlikçi olarak çalışır. Temizlediği evlerden biri Maxim'e aittir, Maxim eski temizlikçisinin yerine gelen bu kızdan görür görmez elektrik alır. Maxim kraliyet ailesinden lordluk mevkiinde bir aileye sahiptir. Çok zengindir ve ağabeyi yeni vefat ettiği için tüm aile şirketlerinde patronluğa ve ağabeyinden ölümünden sonra O'na geçen lord ünvanına alışmak için bir adaptasyon sürecindedir. 

Alessia'nın ise aslında çalışma izni ve pasaportu dahi yoktur. O'nu ülkesinden kaçak getirenlerle başı derde girer ve tabi ki Maxim'de bu olaylara dahil olur..

Kitabın kısaca konusu böyle, elli ton serisinde olduğu gibi erotizm var. Pembe, beyaz aşk kitabı dizileri var ya, belki biraz o çerçevede kalmış denilebilir. Elli ton serisinin filmlerinden daha fazla zevk almıştım ama aşk romanı okumayı sevenler bu kitaptan da zevk alacaktır.

Sevgiler ❤

4 yorum:

  1. Bütün dönemlerin en çok satan konularıdır; aşk ve tezatlık. Değil mi? :) Okunacaklar listem biraz kabarık olduğu için listeye ekleyeceğim ama bakalım ne zaman okuyacağım. Fakat kitapla ilgili bir ön bilgi sunan yayınınız için teşekkür ederim.

    İyi Yayınlar!

    YanıtlaSil
  2. Elli Ton serisini yıllar önce okumuştum. Bu tarz kitapları severim ama o seri çok hoşuma gitmemişti. Tabii bu durum bu kitabı merak etmeme engel değil :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkmayan bir kitap aslında, türü sevenler için güzel gelir. İstersen yine bir değiş tokuş yapalım. Kitabı sana gönderebilirim 😊

      Sil