20 Mart 2021 Cumartesi

Yırtıcı kuşlar ve muhteşem Harley Quinn film yorumu

 Öncelikle ilginç bir film diye bir girizgah yapacağım. Çoktandır aksiyon ve suç filmi izlememiştim, filmde fazlaca var. Harley Quinn'in Joker'in sevgilisi olduğu bilgisi ile biraz süper kahraman filmlerine yakın bir fantezinin de olduğu söylenebilir filmde. Suicide Squat filminin devamı niteliğinde olan bir filmmiş. Sanırım o filmde Joker'le birlikte olan Harley Quinn (Margot Robbie), bu filmin başında terk ediliyor.


Batman filmlerinde olduğu gibi olaylar yine Gotham şehrinde geçiyor. Harley, Joker'den ayrıldıktan sonra, şehirde dokunulmazlığı kalkar ve kendisini türlü belaların içinde bulur. Joker herkesin bulaşmaktan çekindiği bir karakterdir ancak Harley'de iyi bir dövüşçü ve ayrılık sonrası duygusal çöküntü yaşamasına rağmen ayakta kalmayı başaran bir karakterdir. Şehirde en azılı suç çetesinin başında olan Roman para için bir elmasın üzerine kazılı olan banka numarasını ele geçirmeye karar vermiştir. Roman'ın gece klübünde sahneye çıkan Siyah Kanarya (Jurnee Smolet) ile suç ortağı elması bulurlar ancak küçük bir yankesici kız, nasıl bir belanın içine düşeceğini bilmeden elması çalar. Bu kızı Siyah Kanarya tanımaktadır ve evlatlık olan bu kıza ara ara para yardımı yapmaktadır.  

Filmde hem sesiyle, hem duruşuyla Siyah Kanarya Harley'den daha çok ilgimi çekti ve beğendim açıkçası. Sesi de çok güzel... Ancak psikoloji doktorası yapmış Harley, pratik zekasıyla filmdeki diğer dövüşçü kızları organize edip suç çetesinin peşine düşürerek ön planda yer alıyor. Filmin de baş kahramanı ve anlatıcısı konumunda.


Kafa dağıtmak için izlenebilir bu film, oldukça da yeni 2020 Şubat'ında vizyona girmiş. Bazı psikopatça sahneleri var ve ben bunlara bakamadım, bana çok kötü geldi fantazi olmasına rağmen. 

Yine de Harley'in kaygısız tavırları filmi hafif ve eğlenceli hale getirebilmiş. Bu durgun pandemi günlerinde bir aksiyon filmi iyi gelebilir size, bir göz atın derim...

10 yorum: