17 Ağustos 2019 Cumartesi

Ertelemeniz için 4 iyi neden

Yine kitabımın ilgi çekici bir bölümününden bahsedeceğim size. Neden yapmamız gereken işleri devamlı erteliyoruz ve erteleme alışkanlığını nasıl sonlandırabiliriz? Bu konularda bir derleme yazacağım :)

  

Erteleme için dört iyi neden vardır:

1. Sıkıldınız

Hayatın bir gerçeği. Genellikle hepimiz sürekli bir hevese sahip değiliz. Bazen çalışmalarımız rutin hale gelir, bir işe yeni başlamanın heyecanını kaybederiz. İlk olarak sıkıldığınızı anlayın. Duygularınızın, düşen enejinizin ve projeleri bitirme isteğinde olmadığınızın farkında olun. Yorgun hissedebilirsiniz, fazla fiziksel aktivite yapmak istemezsiniz.

Başarılı girişimciler sürekli olarak yeni projeler ve daha büyük fırsatlar peşinde koşarak heyecanlarını sürdürürler. Beklentilerini yükseltmeye devam eder ve mücadele ya da marifet gerektirmeyen rutin işlerden hiçbir zaman memnun kalmazlar. Muazzam bir sonuç almak için yeni risklere girmekten çekinmezler. Gidişatın belirsizliği onları daha fazla cezbeder!

Daha yaratıcı ve yenilikçi olmanız da şart. Yaratıcılık enerji üretir ve yenilik, adrenalin pompalamaya başlar.

2. İşle boğulmuş durumdasınız

Bu, bitmeyen küçük birşeyle başlayabilir çünkü zaman yetmez ya da bunu yapmak için iyi hissetmezsiniz. Sonra başka birşey gelir ve siz diğerini ertelersiniz. Tek başına ikisi de tamalanmak için fala büyük görünmüyor fakat birlikte direnç yaratılyorlar, sonunda ikisini de ertelersiniz.

3. Gerçekten hoşlanmadığınız işlerle uğraşıyorsunuz

Öncelikle hepimizin zevk almadığımız bazı şeyleri yapması gerekiyor. Daha başarılı olmak istiyorsak, oyunun kurallarından biri de budur. Başarılı insanlar, başarısız olan insanların yapmaktan hoşlanmadığı şeyleri yaparlar. Bu şeylerin bazılarından onlar da keyif almıyorlar fakat yine de yapıyorlar. Bu temel ve tam olarak anlamanız gereken husus.

Uzun vadeli zevk almadığınız işte sıkışıp kalmak için ise hayat çok kısa. Neden enerjinizi tüketen ve sizi tatmin etmeyen bir şeyin içinde kalıyorsunuz? Hayatta en büyük ödüller rahat bölgenin dışındadır. Başarı ve macera yaşamak istiyorsanız korku ve risk ön koşuldur.

4. Dikkatiniz kolayca dağılıyor ya da birden tembelleşiyorsuuz!

Başarı, çaba ile tutarlı ve odaklanmış eylem gerektirir. Tembellik, denklemin bir parçası değildir. Yasaklanmış bir maddedir.

Bazı maddeler "tıpkı benim içinde bulunduğum durum" dedirtiyor değil mi? Hepimiz bu süreçlerin içinden geçiyoruz ama önemli olan kısa sürede ataletten kurtulup kaldığımız yerden devam edebilmek. Mutlu bir haftasonunuz olsun!

6 yorum:

  1. Evet bunları bulup alt etmeli ! Zaten ben de blogumda motivasyon çalışıyorum, çok iyi oldu bu yazı :)

    YanıtlaSil
  2. bazı şeyleri başına geçip yapmak ertelemekten kısa sürer aslında :)

    YanıtlaSil
  3. Tek nedenim tembelliğim. Onu aşmaya çalışıyorum. Eskiye göre ilerleme kaydetsem de hâlâ istediğim düzeyde değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tek bir konu üzerinden gidemiyorum, ilgim farklı konulara dağılıyor zaman zaman

      Sil