15 Ağustos 2021 Pazar

İnci - John Steinbeck alıntılar

🎉 Sabahın ilk saatleri olmasına karşın, göğe puslu bir hava hakimdi. Bazı görüntüleri abartan, kimilerini de silikleştiren kaypak hava, körfezi boydan boya kaplamıştı, her görünüm gerçek dışıydı, bu durumda göze güvenilemezdi; denizle toprak, düşlerdeki kesin çizgilere ve belirsizliklere bürünmüştü. Belki de körfez insanlarının ruhlara, hayal gücünden doğan nesnelere inanmaları, öte yandan uzaklığı kestirmede, dış çizgileri saptamada ya da şaşmaz bir görüş açısı gereken her türlü olayda kendi gözlerine inanmamaları buna bağlanabilirdi.

 🎉 Bir şeyi çok fazla istemek iyi değildir. Bazen şans ters dönebilir yoksa. Ayarında istemeyi bilmeli kişi, Tanrı ya da tanrılarla iyi geçinmenin yolunu bulmalı.

🎉 Haber, kilisenin önünde bekleşen dilencilere herkesten önce vardı, onları keyiften kıkır kıkır güldürdü, çünkü dünyada birdenbire şansı dönen bir yoksul kadar sadakadan yana cömert adam olmadığını bilirlerdi.

Octopus Kitap Kafe
Octopus Kitap Kafe

🎉Derler ya, insan asla doymak bilmez diye, yüzünü verseniz ille de astarını ister diye. Bu sözler insanı kınama amacıyla söylenir, oysa insan soyunun en büyük yeteneklerinden biri, onu elindekiyle yetinen hayvanlardan üstün kılan bir yetenektir bu. 

🎉 Ta beşikten mezara kadar dolandırıldığımızı biliyoruz. Yine de yaşamayı sürdürüyoruz. Sen yanlızca inci alıcılarına meydan okumadın, bütün bir yapıya, bütün yaşam biçimine meydan okudun, senin adına korkuyorum.
 
Mutlu pazarlar 🎈

9 yorum:

  1. Yazarın en sevdiğim alıntılarından biri;
    "Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler, denenmiş demektir." 😊

    YanıtlaSil
  2. Mutlu Günlerr alıntılar için teşekkürler bilmeyenler için alıntılarda yazar hakkında az çok bilgi verir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, hiç o şekilde yorumlamamıştım 😊

      Sil
  3. Hepsini keyifle okudum. Yazarın kalemi çok güçlü.

    YanıtlaSil
  4. çok sevdiğim bir kitapla gelmişsin, alıntılar şahane:)
    kediciklerin miskinliğinden istiyorumm:)

    YanıtlaSil
  5. elimizdekiyle yetinmemiz lazım çok haklısınız

    YanıtlaSil