20 Temmuz 2020 Pazartesi

Emma - Jane Austen'dan alıntı

Merhaba, bugüne bir alıntıyla başlayayım. Kitabı okuyorum henüz ancak asıl okuduğum kitabın yanında ikinci sırada, biraz yavaş gidiyor yani. Okuduğum kitap kadar değil ama yine de sürükleyici buldum. Jane Austen'dan Aşk ve Gurur'u izledikten sonra kitabına başlamıştım, şu anki kitabım bittiğinde peşpeşe ikisini birden bitirebilsem ne güzel olur.


Kitabın filmi de varmış. Bu sefer kitabı bitirdikten sonra izleyeceğim...

... "Emma hiç evlenmeyeceğinden dem vurup duruyor ki bu hiçbir şey ifade etmez. Gene de bu yaşa dek hiçbir erkekten hoşlandığını, sevebileceği biriyle karşılaştığını sanmıyorum. Kendine denk bir erkeğe canıgönülden aşık olsa, hiç de kötü birşey olmaz onun için. Emma'yı aşık görmek isterim, hem de sevilip sevilmediğinden emin olmadan aşık. Bu ona iyi bir ders olur. Olgunlaştırır O'nu. Gelgelelim bu yörede kızın gönlünü çelecek kimse yok. Yolculuk falan da etmiyor ki başkalarına rastlasın."

Mrs Weston, "Gerçekten de şimdilik O'nun gönlünü çelecek kimse yok galiba," diye mırıldandı. "Ama ne zararı var? Baba evinde rahatı iyi, yaşı da henüz genç."

Mr ve Mrs Weston'un Emma'nın evlenme konusunda bir takım gizli tasarıları vardı. Uzaktaki bir genç erkeğin köye gelmesine bağlıydı bu tasarılar; karıkoca Westonlar da düşünüp arzuladıkları şeyi şimdilik kimseye açmamak niyetindeydiler. 

Mr Knitley de, "Havanın bu gidişine Weston ne diyor? Yağmur mu gelecek dersiniz?" diye sözü değiştirdi ve Hartfield Konağı'nın içindekilerden artık konuşmadılar...

Herkese iyi haftalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder