11 Ekim 2019 Cuma

Kaleiçi 4. Old Town Festival'i izlenimlerim

Öncelikle Barış Pınarı Harekatı'na katılıp şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ne yaparsak yapalım aklımızın bir köşesinde Mehmetçiklerimiz oluyor...

Dün bir arkadaşımla konuşup festivale gitmeye karar verdikten sonra okul çıkışı buluştuk.  Kaleiçi'nde festival zamanı birçok sokakta etkinlik oluyor, biz tüm etkinliklerden sonra başlayan görkemli konsere gidelim dedik. Buluştuğumuz saatte önümüzden kortej geçiş yapıyordu, kortejde müzik yapan bir grup ve çeşitli ülkelerin temsilcileri, ellerinde ülke isimleri yazan plakalarla yürüyorlardı. Onları arkamızda bıraktıktan sonra Kaleiçi'nin sokaklarına daldık. Benim birkaç sene atölyesinde kurs aldığım ve dört-beş sene önce vefat eden resim hocam Muhittin Selamet anısına atölyesinin bulunduğu sokakta da etkinlikler vardı. Çok sevdiğim hocama gösterilen vefa güzeldi ama  atölyesine bakınca hala içim cız ediyor. Konser alanına doğru ilerlerken kurdele ile adeta bir kapı gibi örtülmüş sokağın öbür tarafında bir gruptan mistik ezgiler yükseliyordu. Dinlemesi oldukça keyifli olan bu grubun ön tarafında, kurdelelerin arasında fotoğraf çektirip biraz zaman geçirdik.


Bir kaç ara sokağı geçmiştik ki, kortejin bandosunun sesini duyduk, "Haydi biz de katılalım" diyerek sesin geldiği sokağa daldık. Aralarına karışıp yürüdük, herkes bize el sallayıp, videoya alıyordu. Biz de gülümseyerek karşılık verip grupla birlikte konser alanına geldik. Grup protokol olarak sahnenin en önüne doğru yönlendirilirken biz de farkettirmeden içeri girdik. Böylelikle konseri 3. sıradan izledik :)


Ukrayna gecesi olduğu için önce Ukrayna halk dansları ve yerel müziğini dinledikten sonra dünyaca ünlü grupları Kazka sahneye çıktı. Gerçekten çok başarılı bulduğum grubun başarılı performansına, müziğine kendimizi bıraktık. Dün gece Ukrayna'ya gitmiş gibi olduk ve bu çok hoşumuza gitti :))

8 yorum:

  1. Ohh ne güzel olmuş....
    Böyle farklı etkinliklere katılmak insana enerji veriyro ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ertesi güne enerjik başlıyorum :)

      Sil
  2. Başarılı bir yazı olmuş 😊

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık.''Ağaç Ev Sohbetleri 7'' başlıklı yazımı okumak ve yorumlarınızla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Yazınızı okumuştum sanırım, bir daha göz atayım...

      Sil
  4. ÇOk teşekkürler bizde mehmetçiklerimize zafer ve başarı diliyoruz.Ayrıca farklı ve güzel bir etkinlik olmuş keyf almışsınız gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok keyif aldım, değişik bir konsepti olması cezbediciydi :)

      Sil