23 Temmuz 2019 Salı

Ben enerjiyim!

Chrislane D. Martel'in kitabı... Facebook'ta kitap ve film indirmek için çok iyi bir grup var. Yeni haberiniz oluyorsa hemen katılın derim çünkü arşivleri çok büyük. İsmi, E kitap paylaş (PDF ve EPUB), dikkatimi çeken pek çok kitabı buradan indirip inceliyorum, kimisini bilgisayardan okuyup bitiriyorum. 

Bu kitabı da daha önce indirmişim, şimdi bir göz atayım dedim. Bazen enerjiye çok ihtiyaç duyuyoruz değil mi, özellikle yaz ayları... Birşeyler yapmak istiyoruz ama kolumuzu kaldıracak halimiz olmuyor. İşte böyle zamanlar için klavuz olabilir düşüncesiyle indirmiştim kitabı.


"Hindistan'da 5000 yıllık bir geçmişe sahip dini gelenek, prana diye anılan evrensel bir enerjiden bahseder. Bu prana veya yaşam soluğu, bütün vücuda yaşam vererek canlanır. Yogiler, gerçek fiziksel yaşlarının çok daha altında bir gençlik ve canlılık kazanmak ve sürüp giden titreşimlerini arttırmak için solunumda, meditasyonda ve fiziksel alıştırmalarda (yoga) bu enerjiden yararlanırlar. Çin'de, bu yaşamsal enerji, chi adını taşır. Çinlilere göre her şey, canlı veya değil, bu evrensel enerjiyi içerir ve ondan oluşur. Chi, yin ve yang adındaki iki zıt güçten oluşur. Yang, çok kuvvetli ve aşırı hareketli bir güce sebep olurken, çekinik özellikliğin, yetersiz bir devinimine yol açar. Buna karşın, bu iki zıt kutup, sistem içinde dengede ve uyum içindeyse, kişi çok sağlıklı olur. Eski Çin sanatı olan akupunktur, yin ve yang'ın dengesi üzerine kuruludur. Bize en yakın olan örnek, yahudilerin kutsal kitap metinleri ve sözlü gelenekleri üzerine yaptığı gizemli yorum olan Kabala, aynı enerjiye "yıldızsal ışık" der. Hıristiyanlıkta da, çok sayıdaki resimde ve ikonda bulunan İsa ve diğer dini kişiler, bu ışıklı alanla çevrelenmiş olarak gösterilirler. Eskiden, küçük din kitaplarında, bu olay azizlerin başlarındaki haleler (aura) ile açıklanırdı. Petit Larousse' a göz attığımızda şu açıklamayla karşılaşırız: Latince aureoa'dan gelen hale kelimesi, altın taç (Latince corona) demektir. Gördüğümüz gibi bu enerji, çok eski zamanlardan beri gözlenmiş ve değişik isimlerle anılmış olsa da, anlamı tektir, evrensel enerji alanı. 

İnsanın enerji alanı, insan yaşamının derinlikleriyle evrensel enerjiyi bir araya getiren bir olgudur. Kendini, fiziksel gövdeyi çevreleyen ve ışıklı bir yapı içeren, kendi özel ışınlarını yayan, genel olarak "aura" diye tanınan bir şekilde gösterir. Demek ki, insanın aura'sı ya da "insanın enerji alanı", evrensel enerjinin insan vücuduna bağlı bir parçasıdır. İnsanın enerji alanının, madde ve varolan cisimler üzerinde düzenleyici bir etkisi vardır. Bu alanın, 3 boyuttan daha yüksek bir noktada varolduğu düşünülür. Maddesel dünyada kendini gösteren bütün değişiklikler kendilerini önce bu alanda gösterir. Öyle görünüyor ki, insanın enerji alanı, sürekli olarak evrensel enerjiden üretilir. Biz enerjimizi kullanmayı arttırdıkça, o da tıpkı bir bolluk sembolü gibi, daha da çoğalır. Bu kaynak sonsuzdur. Bu enerjiden istediğimiz kadar ödünç alabiliriz. Bu inanılmaz bir kavramdır ve gezegenimiz için olduğu kadar, gelecek evrimimiz için de büyük umutlar taşır."

Ben bu konuda, hastalıkların fiziksel bedenimizde oluşmadan önce auramızdaki değişiklikten  tahmin edilebildiğini ve enerjimizi hava, toprak, güneş, ağaç ve gıdalardan  arttırabildiğimizi biliyorum. Ek bilgi arayışına girdiğimde Ayşe Tolga'nın bir yazısına rastgeldim ve beğendim, konu ilginizi çekiyorsa göz atın derim: Evrensel Yaşam Enerjisi Chi Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder