11 Ekim 2017 Çarşamba

Çalışma ortamı ve bir istek

Okulda bilgisayar imkanlarının kısıtlı olduğundan bahsetmiştim ama hocalar yine de sizi hiç boş bırakmıyor, Türkiye'deki ilgisizlik burada yok. Lap top ile Skype üzerinden hocanızla online olarak devamlı temas halindesiniz ve devamlı oradan gönderdiği web adresleriyle öğrenmeniz gereken materyalleri size sunuyor. Ben buraya radar görüntülerinin işlenmesi konusu üzerine çalışmak için geldim. Buradaki danışman hocam bu konuda Avrupa'da söz sahibi ve bana sayısız video, kurs ve döküman şeklinde materyaller gönderdi. Konuda biraz ilerledikten sonra da uydu görüntülerini temin edebileceğim adresleri paylaştı.

Şu anda departmandaki tüm hocalar Slovakya'nın başka bir şehrinde bir kongreye katılıyorlar ve departman neredeyse boş. Pazartesi günü gelecekler ve ben bu sayede bloguma vakit ayırabiliyorum :) Burada oldukları zaman çalışma çok yoğun oluyor ve akşamüstü yorgun oluyorum. Neyse ki çalışma saatleri bizden kısa (8.00 - 16.00), hava kararmadan dışarıda biraz eğlenip yurda öyle girebiliyorsunuz.

Dediğim gibi akşamüstüleri yorgun oluyorum ve akşam sadece sosyal medya hesaplarım, kitabım ve ben başbaşa oluyoruz.


Şu an elimde gördüğünüz kitabı okuyorum, zaten buraya getirebildiğim tek kitap da bu. Hangi blog olduğunu hatırlamıyorum ama yorumunu okuyup almaya karar vermiştim, severek de okuyorum. Bunun devamı bir kitap daha var Dikenler ve Güller Sarayı ama öncesinde de bir kitap varmış, benim haberim yoktu bunu alırken...

Ben bu kitabı 1 ayda bitiririm. Gelecek ay annem 1 haftalığına buraya gelecek ve O'ndan bir kitap daha isteyeceğim. Sizden isteğim bana burada okumamı tavsiye edebileceğiniz, beğendiğiniz bir kitabı (veya kitapları) yoruma yazmanız. Bahsettiğim gibi gün içinde çok yoruluyorum ve akşam beni dinlendirecek, hafif ve eğlenceli bir kitap arıyorum, bunun gibi bir genç yetişkin romanı da olabilir.

Sevgiler

8 yorum:

  1. Slovakya gitmem istediğim yerlerden. Lütfen bol bol gezi yazısı paylaşın. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezdiklerimi ve yaşadıklarımı devamlı yazacağım merak etmeyin :)

      Sil
  2. Çalışma saatlerine bayıldım. Ben sabah 7:30 da şirkette olmak için 6:45 de evden çıkıyorum ve akşam 18:00 de ayrılıp yine 19:15 de evde oluyorum. Yurt dışının en sevdiğim yönü bu çalışma saatleri. Ben bu aralar çocuk kitapları okuyorum ama pek güzeller. Şeker portakalı serisi var. 3 kitaptan oluşuyor ve ben çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çalışma saatleri çok güzel. Ben de Antalya'da evden okula ulaşmak için yolda 1.30 saat geçiriyorum. Burada ise yurt-okul arası 10 dk yürüme mesafesinde, çok pratik. Şeker Portakal'ını okumuştum ama bayağı oldu, buraya getirtmek için düşünebilirim. Teşekkürler...

      Sil
  3. Merhaba, dikenler ve güller sarayı ilk kitabın adı. Ama olsun bu okuduğunuz ikinci kitap daha sürükleyici ve güzeldir. Aplikasyon isminde bir genç yetişkin romanı var, o da çok sürükleyicidir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum kitapla ilgili beni aydınlattığın için teşekkür ederim :) Aplikasyon'u hemen araştırdım, çok ilgimi çekti, tam bana göre! :)

      Sil
  4. Güzelmiş...İşte birde ingilizce dili bilseydim iyiydi...Beğendim blogunuzu takibe aldım.Sevgiler.

    YanıtlaSil