30 Haziran 2017 Cuma

Çifte Fırınlanmış Patatesler

Bugün size önceden yapmaya karar verdiğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir tarifi yazacağım. Kumpire benzer bu tarif yabancı bir siteden, ben daha denemeden burada sizinle tarifin Türkçesi'ni paylaşacağım. Yani sıcak sıcak Türkçe'ye burada çevireceğim, belki benden önce deneyen bile çıkabilir! :)


3 orta boy sarı patates (İkisi yaklaşık yarım kilo gelecek)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt kreması
1 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı
1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bir fırçayla patatesi suda temizleyin ve kağıt havluyla kurulayın. Bir çatalla patatesleri hafifçe delin. Her patatese biraz zeytinyağı serpiştirin ve azıcık tuz serpin. Her bir patatesi alüminyum folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1 saat pişirin. Folyoyu çıkartın. Patatesleri 15 dk soğumaya bırakın. Patatesleri boyuna kesin, dışında 1 cm patates kalana kadar içini dikkatlice oyun. Oyulmuş patatesleri kenara alın. İçinden çıkan patatesleri geniş bir kaseye koyun ve iyice ezin. 
2. Süt ve tereyağını bir ateşe alıp, tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Süt karışımını ezilmiş patateslerin üzerine döküp iyice yedirin. Krema ile 1 kaşık ezilmiş sarımsağı ve 2 kaşık peyniri karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Oyulmuş patateslerin içini bu karışımla doldurun. Kalan peyniri de üstlerine serpiştirin. Patatesleri fırına koyun.
3. Açık şekilde (alüminyum folyoya sarmadan) üstü  hafif kızarıncaya kadar 200 derecede yaklaşık 20 dk. pişirin. İsteğe bağlı olarak piştikten sonra üzerine ezilmiş sarımsak serpebilirsiniz.

Afiyet olsun! :)

Orijinal tarif: http://www.midwestliving.com/recipe/vegetables/twice-baked-potatoes

2 yorum:

  1. Güzel bir tarife benziyor.Ama işin içine folyolar girince tereddüt ettim açıkçası. Emeğinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama folyo kabuklu patatesin üzerine kaplandığı için zararını görmeyiz sanıyorum. Teşekkürler :) Ben yakında deneyeceğim. Sevgiler

      Sil