25 Eylül 2016 Pazar

Mevsimin İlk Elmalı Turtası

Dün fırında makarna, bugün Elmalı Turta, bu haftasonu bayağı marifetliyim :) Yemek yapmak en sevdiğim şey ama yapabildiğim çok az boş zamanım oluyor. E bugün de pazar, keyfini çıkarmayayım da ne yapayım?

Biraz yenmişinden bir fotoğraf koydum, kusura bakmayın, sonradan uyandım :)

Tarifini benim uyguladığım kısmı üzerinden vereceğim ama orijinaline buradan ulaşabilirsiniz: 

http://www.droetker.com.tr/tr-tr/tarifler/r/elmali-turta.html

Elmalı Turta

Hamur:
100 gr yumuşak tereyağı
1/2 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Dolgu:
6 tane orta boy elma
1 çay b.şeker

1 paket Dr Oetker tart jöle
2 kaşık şeker
2 çay b. su
1 çay k.tarçın

Tereyağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı derin bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştırın. Kabartma tozu ve unu üzerine eleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini çatal yardımıyla birçok yerinden delin ve 175 derecede pişirin. 15-20 dk da pişiyor. Fırından çıkarıp kabı ile birlikte soğumaya bırakın

Hamur fırında pişmeye devam ederken, elmaları soyup küp küp doğrayın. Toz şekeri ekleyip orta ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. 

Tartjöle'yi 2 kaşık şeker ile karıştırın, suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. 1 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 1 çay k. tarçın ilave edin. 2-3 dk karıştırarak bekletin ve elmaların üzerine dökün. İyice karıştırıp bekletmeden hazırladığınız tabanın üzerine yayın. 

Ben buzdolabında bekletmeden bize birer dilim koydum, resimde görüldüğü gibi :)) Bir saat bekletip yemek daha iyi. Mmm çok enfes, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder