3 Haziran 2021 Perşembe

Sarımsaklı ekmek ve Salatalık mezesi

 Merhabalar, aslında bloga yazılacak çok şey birikti. Bu tariflerin dışında bir gezi yazısı ve bir de yaptığım seramiklere dair yazmak istiyorum. Yaptığım onca şeye rağmen bu sabah uyandığımda kendimi biraz amaçsız hissettim. Bu his beni rahatsız etti, günlerimi daha verimli geçirmeye karar verdim.

Bu ara mesleki bir yaz okuluna katılıyorum Zoom üzerinden. Öğleden sonra 2 gibi başlayıp akşamüstü 5 gibi bitiyor. İnternet üzerinden de olsa biraz çevre edindim, yeni şeyler öğrendim. Bir yandan da tanıştığım kişilerin çalışmalarını araştırıp ilgimi çeken makalelerini okuyorum.

Bu ara yaptığım iki leziz tarifi paylaşacağım sizinle. Sarımsaklı ekmek tarifine Aysel'in Mutfağı blogunda rastladım. Blogunu takip etmenizi öneririm, hemen her paylaşımı hoşuma gidiyor benim. Sarımsaklı ekmek ise efsane.


Eskiden Pizza Hut'un sarımsaklı ekmeklerine bayılırdım. Dilim ekmek halinde satılıyordu ve bu şekilde tarifler de var. Ama hiçbir zaman sevdiğim tadı tutturamamış ve uğraşmayı bırakmıştım. Bu tarifle sevdiğim lezzeti yakaladım ve bir güzel yanı da dilimden fazla olması ve doyana kadar yiyebilmek :) Tarife BURADAN ulaşabilirsiniz. Tarifte iki diş yazıyor ama ben neredeyse bir baş sarımsak kullandım. Aromasını almak için bu şekilde yapmanızı öneririm. Bir de ben maydanoz kullanmadım, bol kekik kullandım.

Bu ekmeğin hamuru çok rahat incecik açılıyor, o yüzden daha sonra aynı ekmek hamurunu hazırlayarak gözleme de yaptım, bu da ek bir bilgi olsun :)

Salatalık mezesi için ise cacığın geliştirilmiş versiyonu diyebiliriz. Zaten cacığı çok severim, bu daha lezzetli oluyor. Tarifi için buraya TIK: yoğurt miktarını iki-üç kat, mayonezi de iki kat arttırdım ben. Bir de küçük boy mısır konservesinin hepsini kullandım. Sarımsak miktarını arttırdım ve kuru nane kullandım ki o da çok yakışıyor. 


Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Güzel, verimli bir gün diliyorum.

4 yorum:

  1. mesleki olarak kendini geliştirme çaban çok güzel, kolay gelsin :)
    tarifler denenmelik, semiz otlusunu çok yapıyorum bu ara, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler 😊
      Semiz otlusunu çok severim ben de 😊

      Sil
  2. Sarımsaklı ekmeği biz farklı şekilde yapıyoruz ama her türlüsü çok lezzetli oluyor :-) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil