11 Haziran 2019 Salı

Sohbet yazısı

Merhabalar, bu yazımda son günlerde yaşadığım olaylar, düşüncelerim ve kendimle ilgili konulardan bahsedeceğim. Bayram tatili gezileri ayrı bir yazı olur ama kısaca bahsedersek, o hafta pazar günü Kemer'de, deniz kıyısı boyunca devam eden bir parkurda yürüyüp, Faselis'te denize girdim. Bayramın ikinci günü de Fethiye-Faralya'ya gittim ve meşhur Kabak koyunda yüzdüm. Yıllardır adını duyduğum bir yerdi burası ve bir fırsat yakalayınca kaçırmak istemedim.

İki yıl önce bu zamanlarda Bratislava'da iki ay yaşamak için Bratislava Teknoloji Üniversitesi'ne başvurularımı yapıyordum. Orada yaşadığım günlere ait maceraları okumak isterseniz blog arşivi kısmından 2017'nin ekim ayından itibaren yazılmış kayıtlara bakmalısınız. Oradayken Prag'ı da ziyaret etmiştim ve bir gün Prag'da kalarak şehri bayağı tanımıştım. Daha oradan ayrılmadan tekrar ziyaret etme isteği uyanmıştı bile bende. Yurtdışında tekrar görmek istediğim yer Prag, akşamüstü meydanı dolduran kalabalığı ve ayaküstü yiyip içilen, alacakaranlıkta üzerinden eğlenen insanların uğultusu yükselen bu şehri unutamıyorum. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla buraya benzeyen Barselona da görmeye can attığım yerlerden...

Barselona 
Çalışma amaçlı olarak üniversiteler benim için biçilmiş kaftan. Haldır huldur aklına estiğini söyleyen, aklını kurnazlık için kullanmaya alışmış insanların arasında özellikle ürün satışı amaçlı işler hiç bana göre değil. Biraz duygusal bir yapım var, kafamın rahat olması şart. Azimli ve sabırlıyım bilim söz konusu olduğunda sıkılmam. Güçlü değilim ama ulaşmak istediğim hedefe doğru korksam da adım atarım. Özel hayatımda pek eğlenceli sayılmam, çok kafa dengi insanlar olmadıkça kalabalık bir grupla eğlenmeyi sevmem, arkadaşlarımın bir veya ikisiyle birarada vakit geçirmeyi tercih ederim. Bu ortamda konuşmayı tercih etsem de arkadaşlarımı dinlemeyi de severim.   

Bahsettiğim gibi duygusal bir insanım ama bazı dönemsel hassasiyetler hariç kolay kolay ağlamam. Ağlayamam desem daha doğru, bazen ağlamak isteyip de ağlayamıyorum. Uyurken rüyamda ağladığım oluyor ama gözümden yaş gelmediği için rahatlayamıyorum. Buna rağmen çizgi animasyonların çoğu beni ağlatıyor, çok duygusal oluyorlar bana göre.

Yine de animasyon veya film izlemek yerine tercihim kitap okumaktan yana.

Sevgiler...

17 yorum:

  1. Prag benimde çok gitmek istediğim hatta yerleşip yaşamayı düşündüğüm bir yer. Bende ağlamaz ağlamaz sonra en ufak olayda patlayanlardanım. Hoş bir yazı olmuş, keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, keyif almanıza sevindim. Ben de keyifle yazdım:)

      Sil
  2. Coco animasyon filmi izlemediysenizöneririm duygusal değil çok eğlenceli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için teşekkürler, bir ara izleyeyim :)

      Sil
  3. ben de prag a gitmeyi çok istiyorum hayallerimi süsleyen bir şehir prag ...balık burcu özelliklerini taşıyorsunuz sanki...ben balık burcuyum da ....samimi güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim :) Kova burcuyum ben, duygusuz olduğu söylenir 😂 yazıyı beğenmenize sevindim 🥰

      Sil
  4. Barcelona' daki Sagrada Familia Dan Brown' un Başlangıç kitabında geçiyor. Barcelona' nın çok güzel olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne güzel, gitmek için bir sebep daha :) Benim aldığım duyumlara göre de güzel

      Sil
  5. Prag'ı ben de çok görmek istiyorum. Umarım bir gün görmek kısmet olur.

    Duygusal biri için dünya çok acımasız. Umarım sizi üzmeyen insanlarla karşılaşırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ziyaret edersiniz. Teşekkürler Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın :)

      Sil
  6. Merhaba blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :) benim tercihim de kitap okumaktan yanadır en güzeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, bloguma hoş geldiniz :) Blogunuza hemen bakacağım, sevgiler

      Sil
    2. Ben sizi takip ediyormuşum zaten :)

      Sil
  7. Yurt dışına gitmeyi çok istiyorum ki Prag'da görmeyi istediğim yerlerden biris. Umarım bir gün giderim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, ben de tekrar gidebilsem çok mutlu olurum :)

      Sil
  8. Çalışmalarınız çok güzel ancak, sizi blogumda görmek de çok güzeldi.:)

    YanıtlaSil