1 Mart 2017 Çarşamba

Kılıçlı-Üçağız arası Likya Yolu yürüyüşüm

Geçen hafta anlattığım Likya Yolu yürüyüşümüzün 2. bölümünü bu pazar tamamladık. Bu sefer Üçağız'ın batısından başlayarak yine geçen haftaki noktada yürüyüşümüzü bitirdik. Manzara geçen haftaki kadar güzel olmasa da yürümesi zevkli bir parkurdu. Yürüyüşümüz Apollonia antik kentini aşağıdan izlediğimiz bir noktada başladı.                                                                                                                                   
Appolonia Antik Kenti dağın tepesinde görünüyor
Parkurda hiç deniz manzarası görmeden bir anda kendimizi deniz kıyısında buluverdik. Burası da Aperlai antik kentiydi. Gözlerimiz o anda bayram etti ve orada yemek molası verdik, bir sürü fotoğraf çekildik.


Yürüyüşte tesadüfen lisede birlikte okuduğum bir arkadaşımla karşılaştım. Profesyonel makinesi vardı, bol bol poz verdim O'na. Fotoğraf çekmeye üşendiği yerlerde O'nu hareketlendirdim. Bir de fotoğraflar elime ulaşabilseydi...

Daha sonra yine iç taraflardan yürümeye devam ettik. Taşlık makilik bir alanda gelin gibi bir ağac cıktı karsımıza, tek başına bembeyaz çiçekli duruyordu karşımızda... Bayağı oyalandık onunla..


Patika bizi tekrar deniz kenarına doğru yönlendirdi. Keçilerle karşılaştık, "ne işiniz var burada?" der gibi bakışları vardı :D


Daha sonra Üçağız limanı göründü, hedefimizi izleyerek yürüdük. Yol çok kayalık ve taşlıktı, çok fazla iniş çıkış yoktu ama taşlı yolda yürümek çok yoruyor. 








Bu parkurun devamı da önümüzdeki pazar yürünecekti ama bir gece kamplı etkinlik şeklinde sonbaharda yürünmesi kararlaştırılmış daha sonra. İki haftadır beraber yürüdüğüm grubun programında şu anda Bucak'ta bir orman yürüyüşü var. Muhtemelen haftaya onu anlatacağım size :) Mutlu kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder