26 Mayıs 2018 Cumartesi

Kitap yorumu: Şifacı ve Av / Virgina Boecker

Herkese merhabalar! Bir kitap yorumu ile karşınızdayım :) Virginia Boecker'in Cadı Avcısı serisinin 3. kitabı bu, bu kitapta iki hikaye tek bir kitapta toplanmış, Şifacı ve Av. İlk kitap Cadı Avcısı ve üzerinden bayağı zaman geçti ama okumuştum. İkinci kitabı atladım (Kral Katili) ve kitap fuarından bu kitabı aldım. Cadı Avcısı'nda olduğu gibi bu da çok beğendiğim bir kitap oldu. Hatta Kral Katili'ni de en kısa zamanda edinip okumaya karar verdim. 

Bu kitapta hikayeleri hangi sırayla okuduğunuzun önemi yok. Kitabın bir yüzü Şifacı diğer yüzü Av. Yani hikayelerin biri bitince kitabı ters çevirip okumaya devam ediyorsunuz. Ben Şifacı ile başladım.


Kitabı aldığımda tek hikayenin Şifacı olduğunu sanıyordum. Cadı Avcısı'ndaki şifacıdan çok etkilendim ve bu kitaba çekildim resmen. Hikayenin kısalığı biraz hayal kırıklığı yarattı, 2. kitabı okumadığım için olayların içine balıklama dalış oldu ama sakıncası yok, anlaşılıyor. Anlatım çok akıcı, olaylar ilgi çekici. İşin içine makul düzeyde duygular da girince iyice merak uyandırıcı bir hikaye olmuş. Şifacının sezgisel, merhametli, duygusal yapısı beni çok etkiledi, ilk kitapta da öyle olmuştu.


Av'da da Şifacı'da da iki karakter aynı: John ve Fifer. John şifacı ve ilk hikayede baş karakter. Fifer ise arkadaşı, Av'da baş karakterlerden biri. Diğer baş karakter ise hoşlandığı Schuyler. Schuyler bir hırsız ve ölümlü değil, insan olduğu zamanlarda ölümle burun buruna geldiği esnada bir ölümsüz olarak yeniden diriltilmiş, dolayısıyla Fifer'a göre çok yıl yaşamış biri ve başı beladan hiç kurtulmuyor. Aynı John gibi ben de ona sinir oldum ama değişik bir karakter olarak hikayeye renk katıyor.

Bu genç yetişkin romanı sizi günlük hayatınızın rutininde hayal kurmaya zorluyor ve kaygı ve stresinizi alıp götürüyor. Tavsiye ediyorum, ilgilenenlere iyi okumalar :) 

4 yorum:

  1. paylaşıma teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  2. Seriler aradan uzun zaman geçince yazılıyorsa okuma açısından sıkıntı yaratıyor ben de. Artık tamamlanmış serileri okuyorum. Serilerin keyfi ayrı ancak yazılma aralıkları keşke kısa olsa. Tanıtım kitabın ilgimi çekti, paylaşım adına teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, ben de Cadı Avcısı'nı okuduktan sonra kitabın devamını uzun süre bekledim, sonra da beklemekten vaz geçip unutmuştum. Yazılması zaman alıyor, Türkçe yayınlanması daha da fazla zaman alıyor.

      Sil