4 Ocak 2019 Cuma

Safir Mavi - Kerstin Gier kitap yorumu

Aşk tüm zamanların içinden geçer serisinin 2. kitabı Safir Mavi.  Bu kitapta da Gwendolyn ve Gideon'un geçmişe yaptıkları seyahatler devam ediyor. Kronograflardan birini çalıp kontun kan çemberini kapatmasını engelleyen ve geçmiş zamanda sıkışmış olarak yaşayan Lucy ve Paul'ün esrarengiz davranışları devam ediyor ve henüz sırları tam olarak çözülmüyor. Serinin üçüncü kitabı olan Zümrüt Yeşil'de çözülür diye tahmin ediyorum ve bu kitabı da en kısa zamanda edinmeyi amaçlıyorum :)

"Zaman, zamandan başka birşey değil. Kafiyesi olmayan bir mısradır, dostum, herşey sende bitiyor"


Serinin ilk kitabının (Yakut Kırmızı) yorumunu hatırlamayanlar vardır belki, kitabın konusundan tekrar biraz bahsedeyim. Farklı bir gen taşıyan sayılı insanların zamanda yolculuk yapması mümkün bu seride. Bu yeteneğe sahip Gideon ve Gwendolyn, 1700lü yıllar, Rokoko dönemi gibi eski tarihlere o dönemin kostümlerini giyip sıçrama yapıyorlar. Bu insanlara muhafız deniyor ve koruyucuları geçmişte yaşamış Saint Germen Kontu. Zamanda yolculuk esnasında biraz da ürkütücü olan bu kontu ziyaret ederek bazı talimatlar alıyorlar muhafızlar. Konta karşı olan Lucy ve Paul'de yakalanmamak için devamlı kaçmakta. Geçmişte olan olaylar ve çatışmalar da bugünü devamlı etkilemekte tabii, bu yüzden çok dikkatli olunmalı. Bu kitapta Gwendolyn büyükbabasıyla sözleşip O'nun gençliğinde  birkaç buluşma gerçekleştiriyor.  

Asıl olayları kitabın okuyucularının keşfetmesine bırakıyorum. Seriyle ilgili fikrim değişmedi, kitaplar çok akıcı ve eğlenceli. Son olarak yazardan bir söz alıntılayayım:

"Sen değişirsen, çevrendeki herşey değişir. Sihir budur!"

 Yeni yılın mottosu olsun bu söz :)

4 yorum:

  1. Degismek gerekiyor ise değişmek gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin değiştirmek istediği bir özelliği vardır sanırım, benim var :))

      Sil
  2. İşe kendimizden başlayacağız öyleyse. Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil