16 Eylül 2020 Çarşamba

Kahvaltılık Kırmızı Biber Turşusu

 Merhabalar, çok güzel bir tarif vereceğim, öyle lezzetli oluyor ki! Belki biliyorsunuz ve yıllardır bu şekilde turşu yapıyorsunuz ama ben yeni öğrendim. Bilmeyenler arasında da denemeyen kalmasın bence :)

Vereceğim tarifi 2 kere uyguladım, önce yarım ölçü deneme sonra da iki ölçü kışlık saklamak için yaptım. Sirkeli, yağlı suyunu da kavanozlara aktarıp kahvaltıda ekmek batırıyorsunuz, o yüzden ben ikinci yapışımda zeytinyağını daha çok koydum, size de bu tarifi vereceğim. Ama aklınızda olsun, zeytinyağı ve ayçiçek yağı ölçülerini birbirinin yerine geçecek şekilde kullanabilirsiniz veya toplam miktarı aynı olacak şekilde kendinize göre bir oran belirleyebilirsiniz.



Malzemeler:
 
- 1,5 kilo kırmızı biber
- 1 su b. üzüm sirkesi
- 1 su b. zeytinyağı
- Çeyrek çay b. ayçiçek yağı
- 1 yemek k. tuz
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydonoz

1. Öncelikle kırmızı biberlerimizin baş kısımlarını kesip boydan dörde bölüp içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz.
2. Geniş bir tencereyi ocağa koyup, azıcık ısıtıp (15 sn kadar) sirke, zeytin yağı, tuz ve ayçiçek yağını koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
3. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz (Çok pişirip biberleri ezmeyin, biberlerin cinsine göre pişme süresi değişebilir arada kontrol edin).
4. Daha sonra iri doğranmış sarımsağımızı ve maydonozumuzu da ekleyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz.  
5. Temiz cam kavanozlarımıza dolduruyoruz.
6. Kalan suyunu da kavanozlara paylaştırıyoruz ve kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
7. Eğer uzun süre bekletmek isterseniz kapağını sıkıca kapatıp vakumlama yöntemi ile ters çevirebilirsiniz.
8. Oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza ediyoruz. kahvaltılık biberlerimiz yemeğe hazır AFİYET OLSUN :)

7 yorum:

  1. offf harika görünüyor hanfendi! emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. enfes görünüyor, kapya hastasıyımdır :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.

      Sil
  4. Şimdiye kadar yemeyi denemediğim biber turşusu tarifi için teşekkür ederim. Lezzetli gözüküyor.

    Endonezya'dan selamlar

    YanıtlaSil