Bu ağızlara layık pratik sayılabilecek tarifi bu ayın Sofra dergisinden aldım. İzmir köfteye benzediği ve ben onu çok sevdiğim için dikkatimi çekti ve en kısa zamanda denemeye karar verdim, siz belki benden önce denersiniz. Yazlıkta denizden çıktıktan sonra harika gider, biz Antalya'da devamlı denize giriyoruz, bir haftasonu için harika olur.
1 adet patlıcan
1-2 adet patates
1-2 adet domates
1/2 su b. zeytinyağı
1-2 dal taze biberiye
1 tatlı k. kekik
Tuz, taze karabiber, pul biber
Köfte için:
500 gr az yağlı kıyma
1 adet küçük boy soğan
2-3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1'er çay kaşığı kimyon ve kekik, tuz, karabiber
Köfte için soğan, bayat ekmek, tuz ve baharatları birlikte rondodan geçirip, geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta ekleyip iyice yoğurun. Harçtan 16-17 adet beze koparıp elinizle şekil verin ve kenara alın. Patlıcanın kabuklarını çizgili olacak şekilde soyun. Patateslerin de kabuklarını soyup, tüm sebzeleri halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağı, biberiye, tuz ve baharatlarla harmanlayıp, orta boy bir tepsiye dilediğiniz sıra ile ve aralarına köfte yerleştirerek dizin. Sebzeleri harmanladığınız zeytinyağından kalan kısmı tepsinin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Sofra Dergisi -Temmuz 2019
harika görünüyor canım çekti vallahi
YanıtlaSil😁👌
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler, ben de henüz denemedim ama en kısa zamanda 😊
SilBol etli ve çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilPaylaşım öğle vaktine dek gelince herkesin canı istedi 😁
SilHarika bir tarif. çok teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederim :)
SilÇok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık :-)
YanıtlaSil